Εδώ είναι, όμως, το πιο ιδιαίτερο. Το λιγότερο γνωστό. Το πιο παράξενο. Και γι’ αυτό μαγικό.
Αν έχετε φτάσει μέχρι εδώ και δεν έχετε βρει ακόμα κατάλυμα, ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω.
* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι!
Αποτελείται από δύο γραφικούς κολπίσκους που δημιουργούν μικρές παραλίες σαν πισίνες. Κολυμπήστε στη μικρή Πισίνα, μια μαγευτική φυσική πισίνα με καταγάλανα νερά και στα Λουτρά της Αφροδίτης.
Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.
Ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι ο “σκουληκιάρης”. Τα σακουλοειδή είναι μικρές κάμπιες που δημιουργούν προστατευτικά κουκούλια από κλαδιά και άλλο φυτικό υλικό.
Η Μεγάλη Άμμος βρίσκεται, όπως και η φυσική συνέχειά της, η Μικρή Άμμος, στην Παραλία –το κομμάτι του Κυπαρισσιού που λέγεται Παραλία.
Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.
* Η τιμή που εμφανίζεται ανά διανυκτέρευση μπορεί να είναι κατά προσέγγιση με βάση την μελλοντική ημερομηνία του ταξιδιού.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη.
Είναι ιδανική για μικρά παιδιά και μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες που υπάρχουν κατά μήκος της.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ικαρίας, με πλούσια βλάστηση και με μερικές από here τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.
Αρχικά, πριν φυτέψουμε τους σπόρους του κυπαρισσιού, για να μπορέσουν να φυτρώσουν πρέπει να σπάσουμε τον λήθαργο.
Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση και γι’ αυτό φυτεύεται στις άκρες δρόμων και εθνικών οδών.
Comments on “About κυπαρισια που θα μεινω”